2010-09-17 16:35:45• hírek • Szatmar.ro

Felöltöznek a tömbházak

Javában zajlanak a hőszigetelési munkálatok Szatmárnémetiben. Állami támogatással idén 7 tömbház szigetelésére lesz lehetőség. Mivel a program még mindig folyamatban van, a lakószövetségek továbbra is jelezhetik igényüket a finanszírozási segítségre.

Egyre csak szaporodik azoknak a tömbházaknak a száma, amelyek új ruhába bújnak. A szigetelésnek köszönhetően amellett, hogy le lehet csökkenteni a lakások hőveszteségét, egy új, szebb arculatot adnak a városnak. Bár néhány évvel ezelőtt még távlati dolognak tűnt a blokkok szigetelése, mára már kezdenek színt és hangulatot kapni a kommunizmus szürkeségei. Vannak olyanok, akik teljesen saját zsebből hajtják végre a munkálatokat, hiszen a kormány támogatása igen csekély ahhoz, hogy minden igénynek eleget tehessen.

A Regionális Területfejlesztési és Turisztikai Minisztérium 2.020.000 lejes vissza-nemtérítendő hitelt biztosít néhány szatmárnémeti tömbház hőszigetelésére a 2010-es évben. A 11 igénylésből 7 lett sikeresen, hiszen 7 tömbházat tudnak pontra tenni ebből a pénzkeretből.

A fejlesztési szaktárca Technikai-Gazdasági Tanácsa az I. C. Bratianu sugárút 7., a Muncii sugárút 9., H9-es tömbház, V. Lucaciu sugárút 55., Milcov sétány 7., T6/B tömbház, Szamos Bal Partja T1-es és T3-as tömbházak, Octavian Goga utca T2. számT2-es tömbház szigetelését hagyta jóvá. Jelenleg a hét tömbház műszaki tervének elkészítése zajlik, ezt követően pedig kiírják a licitet a kivitelezésre. A munkálatokat 2011 tavaszán kezdik el, amint az időjárás megengedi.

2009-ben öt tömbház részesült a támogatásban, ezeket ebben az évben fejezték be. A Dorna utca 16-os számú ingatlanára például 137.022 lejbe, a Vasile Lucaciu 46-os számra 218.351,79 lejbe, illetve a Május 14. 1970. téren található 1-es tömbház szigetelése 164.906,63 lejbe került.

A támogatásra még mindig jelentkezhetnek a jogilag bejegyzett lakószövetségek. Amint jelzik ezt a szándékot, a tagoknak össze kell hívniuk egy gyűlést, amely során az illetékesek elmondanak minden szükséges információt.


Részben állami támogatásból szigetelik a tömbházat
Részben állami támogatásból szigetelik a tömbházat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: